Дан посне хране у ССШ „Бранко Радичевић"

величина слова

5. децембар 2018.

Brankova Креативно-кулинарска манифестација "Дан посне хране", једна од најомиљенијих манифестација међу ученицима "Бранкове" школе, одржана је по 13. пут у овој школи.

Према већ добро познатој традицији у време Божићног поста ученици ове школе заједно са својим наставницима учествују у овој манифестацији и припремају богату трпезу.

Румски ученици су још једном демонстрирали своје кулинарско умеће, а и ове године подједнако су била заступљена и слана и слатка јела.

Mirko ZrnicОве године смо проширили кухињу, већи број ученика може да је користи истовремено, тако да су могли да направе више хране у краћем временском периоду. Следеће године ћемо можда проширити и ресторан, али о том-потом. За све то имамо подршку локалне самоуправе што нам је веома битно јер из сопствених средстава не бисмо могли све то да урадимо", рекао је Мирко Зрнић, директор ССШ Бранко Радичевић" и напоменуо да су у ову манифестацију били укључени ученици свих разреда из угоститељских смерова.

Борислав Димковић, професор куварства поносан је на своје ученике и напомиње да су сва понуђена јела квалитетно припремљена.

DimkovicАсортиман је као и сваке године богат. Деца су показала креативност, вештину, спретност, али и стрпљење, тако да је крајњи резултат одличан. Посна јела по свом садржају могу бити доста калорична зато ми као кувари морамо да знамо да селектујемо одређене намирнице и као такве да их употребимо да би један оброк могао да буде пуновредан и да бисмо се држали гесла „Храна треба да буде лек, а лек треба да буде храна“ и самим тим направили јела која су фактички и лековита, као и превентива разним болестима", поручио је Димковић.

Ученици Бранкове" школе су овом манифестацијом још једном потврдили да трпеза и у време поста може бити шарена, разноврсна и примамљива, а да на њој нема меса, јаја или млечних производа.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001