Нови филмски хит у румском биоскопу - "Заспанка за војнике"

величина слова

9. новембар 2018.

Plakat KCФилм „Заспанка за војнике“ редитеља Предрага Гаге Антонијевића, снимљен по мотивима „Српске трилогије“ Стевана Јаковљевића, до 14. новембра ће се приказивати у биоскопу Културног центра Брана Црнчевић" у Руми.

ЗАСПАНКА ЗА ВОЈНИКЕ

Жанр: ратни

Трајање филма: 121 минут

Земља порекла: Србија / 2018

Режија: Предраг Антонијевић

Улоге: Љубомир Бандовић, Марко Васиљевић, Вук Јовановић, Марко Павловски,Ненад Окановић, Небојша Глоговац....

Пројекције од 8 до 14. 11. Мала дворана у 19.00 и 21.00 час(због државног празника нема пројекција 11. и 12. новембра)

Цена улазнице је 250 динара

Стеван Јаковљевић, професор биологије и учесник Првог цветског рата на страни српске војске, долази на прославу двадесетогодишњице рата и отварање спомен костурнице у село у којем је некада боравио заједно са својом првом ратном јединицом, петом тобџијском батеријом. Сусреће само остарелог комаданта јединице, кроз њихове флеш бекове отвара се судбина пете батерије која је престала да постоји баш у том селу, тешки али и радосни моменти као и Стеванов и Александров однос који од почетне нетрпељивости постаје пријатељски.

Оно што Стеван буде сазнао од комаданта промениће све. У овој причи о храбрости и пријатељству, лик потпоручника Александра чију судбину сазнајемо на крају, показаће и зашто је српска војска упркос свим недаћама успевала да изнесе толике војне подухвате - јер је један човек, поручник, надређени, свесно жртвоваво свој живот, пре тога углед и част да би спасао бар једног свог војника.

Опширније на сајту КЦ Брана Црнчевић"

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001