„Бранкова" школа - Преуређивање простора Медијатеке и простора за потребе клуба К

величина слова

7. новембар 2018.

Радионица Вирал и Бранкова школаСССШ Бранко Радичевић“ Рума је кренула у овај пројекат у септембру месецу када је и основан клуб К. Просторија која се налази у таванском делу школе се и до тада користила као Медијатека, али није била довољно искоришћена. Уз подршку директора школе Мирка Зрнића, део простора је добијен на коришћење, а ученици су се обавезали да ће средити и преуредити цео простор. Идеја је била да се направи кутак за ученичке ваннаставне активности, радионице , скупове, креативан рад. Ученици су „засукали рукаве“ и 12. октобра су у послеподневним часовима, после наставе, остали у школи и кречили ову просторију.

Затим смо ступили у контакт са младим људима из групе „Вирал“. Одушевљени њиховим муралима којима су оплеменили град, замолили смо их да нам помогну да осликамо један зид и у нашем простору“, рекла је наставница Данијела Драгојевић.

Вирал се одазвао позиву и одржао са ученицима прву радионицу 15. октобра. На радионици упознавања већ се дошло до неких решења и скица, договорили су се да се радионице одржавају сваког понедељка како би деца што више учествовала у изради мурала и цео процес добио и едукативну ноту. Сваки следећи сусрет смо са узбуђењем очекивали", каже наставница Данијела. Радионице су биле отвореног типа те су у госте дошле и ученице Гимназије. Одржане су радионице 22. и 29. октобра. Некад у смени школе, а некад не, али су ученици свакако остајали на овој несвакидањој радионици.

На радионици 5. новембра која је одржана после наставе наш заједнички мурал је добио коначан облик. Наши пријатељи из „Вирала“ вођени идејама које су им ученици нацртали на првој радионици, направили су нам композицију која осликава све оно што нашу школу и сам тај простор чини посебним. Један од циљева је био и подстаћи ученике да самостално осмисле нове мурале и зидне слике како би оплеменили школски простор. Дугујемо им захвалност на сарадњи и стрпљењу и надамо се неким новим заједничким дружењима и муралима“, поручила је наставница Данијела.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001