Почео 55. Фестивал музичких друштава Војводине

величина слова

13. октобар 2018.

FDMDНаступом вршачког ГКУД „Лаза Нанчић“ данас је у Руми почео дводневни Фестивал музичких друштава Војводине,највећа манифестација аматерског музичког стваралаштва у Покрајини.

На свечаном отварању фестивала председник СО Рума, Стеван Ковачевић је поручиоје Фестивал музичких друштава Војводинеотворени излог неговања музичке традиције у нашем граду, те да су уз њега стасале генерације румских музичара, фолклориста и културно уметничких стваралаца, који су дали уметнички печат нашем граду.

„Овај фестивал је својеврсно чвориште у коме се састају традиционалност и модерност, а то је управо одраз сваке здраве културне политике. Ово је један од фестивала захваљујући коме Рума са правом епитет фестивалског града“, рекао је Ковачевић и додао да фестивала не би ни било да нема упорних културно уметничких радника, који су деценијама истрајавали да би овај фестивал стекао углед и реноме какав данас има.

KovacevicУ суботњем програму је наступило пет културно уметничких друштава из Срема, Бачке и Баната. У недељу ће наступити девет културно уметничких друштава, а програм почиње у 17 сати. Улаз је бесплатан.

Покровитељи фестивала су Општина Рума и Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001