Санација Улице 27. октобра у Руми

величина слова

9. октобар 2018.

Radovi u 27. oktobruУз радове на реконструкцији Главне улице, Општина Рума је започела и уређење околних улица у центру града. Јуче је почела санација Улице 27. октобра и то у делу од Главне улице до Улице 15. маја. У току су радови на уклањању старог и припреми терена за пресвлачење новог асфалта. Радове је данас обишао председник Општине Рума Слађан Манчић и том приликом напоменуо да се уређење околних улици, у ужем градском језгру, финансира из општинског буџета, а на основу уговора о текућем одржавању путне инфраструктуре.

"Улица 27. октобра ће можда већ сутра, а до краја седмице сигурно, бити пресвучена новим асфалтом. Трудимо се да што мање ометамо и овако отежан саобраћај због реконструкције Главне улице. Након завршетка радова у Улици 27. октобра механизација прелази у Орловићеву улицу, а паралелно са тим се изводе и радови у Главној улици. Радимо у етапама, трудимо се да колико је могуће да гужве буду што мање, да нема нервозе код возача. Али понављам, сада радимо овако велике радове у центру града и видећемо када ће се у будућности радити и зато тражимо још мало стрпљења. До краја овог месеца очекујемо завршетак оних ударних радова, а након целе реконструкције градског језгра имаћемо много лепши и уређенији град", изјавио је председник Манчић.

Радовима ће бити обухваћен и део Партизанске улице и то од ЈНА до Главне улице.

"На основу стања на терену проценили смо да је и ову улицу потребно пресвући новим слојем асфалта. Штета би било пропустити прилику када нам је механизација већ ту, на улици. Железничка улица је урађена прошле године, тако да ћемо са тим радовима у Партизанској улици уредити све прилазе Главној улици у центру града", рекао је Манчић.

Када се сви послови на уређењу центра града заврше део Улице 27. октобра од Главне улице до Улице 15. маја биће једносмеран. Саобраћај ће се одвијати у смеру од семафора Улице 15. маја ка Главној улици. Једносмерна ће постати и Партизанска улица и то у делу од ЈНА улице до Главне улице. Саобраћај ће се одвијати у смеру од Главне улице ка ЈНА улици.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001