LXIV седница Општинског већа - Проширење капацитета, вртић је бесплатан за све, али мора бити и доступан свима

величина слова

8. октобар 2018.

Ve'eПредседник Општине Рума обавестио је чланове Већа о радовима на проширењу капацитета УПВО "Полетарац" и том приликом је рекао да ће вртић у Путинцима бити отворен у среду.

"Нама је велико задовољство јер ће 60-оро деце бити збринуто у том објекту. Приводе се крају радови и у објекту бивше Дирекције и у објекту у Главној улици где ћемо такође пет или шест група збринути. Радови у Платичеву на уређењу простора за четири групе, односно 80-оро малишана ће такође у наредних месец дана бити завршени. Оно што је био наш циљ је да поред тога што је вртић од 1. јануара бесплатан за све, да буде и доступан свима. По информацијама које имам 140 деце је на листи чекања и у наредних месец дана ћемо имати капацитет да очистимо ту листу чекања, али свакодневно се пријављују нова деца. Надам се да ћемо до половине новембра ова четири објекта ставити у функцију", казао је Манчић.

На Већу усвојене и важне одлуке везане за унапређење путне инфраструктуре и саобраћајне повезаности појединих села у нашој општини.

Усвајањем Одлуке о изради Плана детаљне регулације "Општински пут Кленак-Грабовци" и Одлукео изради Плана детаљне регулације "Планирани општински пут Добринци-Доњи Петровци" стварају се предуслови за конкурисање за средства са виших нивоа власти.

"Израда планске документације је први корак, на основу којег ћемо да испројектујемо пут и касније, по обезбеђењу финансијских средстава, да кренемо у реализацију пројекта. Пут Доњи Петровци - Добринци је дугогодишња жеља мештана, пре свега, Доњих Петроваца који би на овај начин отворили своје село према Добринцима, Пећинцима и ауто-путу. Иста ситуација је и са Грабовцима, који су уз Доње Петровце једино село у нашој општини у које се може ући из само једног правца, такорећи, аутобус и даље окреће у та два села. Повезивањем Грабоваца са Кленком, обезбеђује се прилаз магистралном путу М-21 и Шапцу. Постојала је опција да се пројектује пут према Обрежу, али је већина сматрала да је много боље решење отварање села према Кленку", рекао је Манчић.

Већници су и Нацрт Одлуке о изради плана детаљне регулације за део Блока 2-1-2 у централној зони у Руми.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001