LXIV седница Општинског већа - Уређење централног градског језгра

величина слова

8. октобар 2018.

Opstinsko veceЧланови Већа подржали су на данашњој седници Предлог Одлуке о бесповратном суфинансирању активности на уређењу фасада и побољшању енергетске ефикасности објеката колективног становања у Руми, поступку доделе средстава, проценту учешћа и условима под којим општина учествује у овим активностима.

Председник Општине Рума Слађан Манчић истиче да су Одлуком утврђене све појединости од почетка до краја реализације пројекта суфинансирања радова, те да је за тако нешто добијена и препорука Сталне конференције градова.

"Општина Рума ће финансирати две трећине вредности радова, обезбедили смо 6 милиона динара за ту намену. 14 стамбених заједница се пријавило, приоритет нам је уређење центра града, али апсолутно нам је циљ да свих 14 зграда, заједно са станарима, уредимо и суфинансирамо. Верујем да ћемо у тој намери успети", рекао је председник Манчић и напоменуо да ће врло брзо бити расписана јавна набавка.

На Већу је било речи и о фасадама у ужем центру града, кућама, пословним просторима и објектима који су у приватном власништву.

"Дао сам налог начелнику Општинске управе да преко наших надлежних служби пошаље молбе, захтеве, али и опомене власницима одређених објеката, пословних или приватних, да уреде своје фасаде. Ту пре свега мислим на зграде које су пре више година или деценија приватизоване и налазе се на стотинак метара од центра града, неуређене, да ли чекају нове власнике не улазим у то, али власници морају да поведу рачуна јер изглед тих зграда је изглед нашег града", поручио је Манчић.

За организовање међународне изложбе паса Кинолошком друштву "Рума" одобрена је новчана помоћ у износу од 200.000 динара. Општинском удружењу пензионера "Рума" је одобрена помоћ у износу од 25.000 динара за оспособљавање просторија у МЗ Никинци, које би користило М.О.У пензионера Никинци.

Кадетском репрезентативцу Србије у стоном тенису Јовану Јоцкову одобрена је новчана помоћ у износу од 80.000 динара за трошкове учешћа на међународним турнирима у Мађарској, Словачкој и Чешкој.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001