Пред последње коло Трекинг лиге румски планинари други у Војводини

величина слова

11. септембар 2018.

PlaninariПланинарски клуб "Борковац" Рума учествовао је протеклог викенда на "Буковачком маратону", који је одржан у суботу 8. септембра на Фрушкој гори. Ова традиционална планинарска манифестација одржана је по шеснаести пут, а бодује се и у склопу такмичења у Војвођанској трекинг лиги, коју организује Планинарски савез Војводине.

За румски клуб је у такмичарском делу акције наступило 13 планинара, од којих је осморо успело да заврши велику стазу дугу 46 километара са скоро 1300 метара укупног успона. Најмлађи представник "Борковца", деветогодишњи Јован Малешевић, успешно је завршио средњу стазу дужине 36 километара са укупним успоном око 1100 метара и освојио златну медаљу као најбољи такмичар у категорији млађих од 18 година.

После ове трке ПК "Борковац" се у генералном пласману клубова Планинарског савеза Војводине налази на другом месту, иза новосадског "Железничара" који брани прошлогодишњу екипну титулу. Последње коло Војвођанске трекинг лиге за 2018. годину биће одржано у суботу 6. октобра на стазама Делиблатске пешчаре, када ће бити познати и овогодишњи шампиони.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001