Најава књижевне колоније „Рума 2018. године“

величина слова

7. септембар 2018.

Željko StojanovićГрадска библиотека „Атанасије Стојковић“ уз помоћ Народне библиотеке Србије и Општине Рума, као генералног покровитеља, ове године ће одржати другу књижевну колонију под називом „Рума 2018. године“.

Књижевна колонија ће се одржати наредне седмице и то од 10. до 15. септембра, а селектори су Ласло Блашковић, управник Народне библиотеке и Жељко Стојановић, директор Градске библиотеке „Атанасије Стојковић“.

Ове године учесници колоније су Љубица Арсић - успешна књижевница, Кајоко Јамасаки - јапанка која је примила држављанство Србије, успешна песникиња, затим Владимир Копицл - угледни есејиста, носилац бројних награда, Миодраг Маринковић - песник, Гојко Божовић - директор и власник издавачке куће „Архипелаг“ који ће уједно бити и модератор и Слободан Зубановић уредник Зборника са прве књижевне колоније који ће се појавити ове године пред учесницима и посетиоцима.

"Одабрали смо 6 стваралаца за које мислимо да могу да допринесу афирмацији књижевне речи и афирмацији културног живота у нашем граду, покрајини и широм Србије. Надам се да ће и Зборник са друге колоније бити добар као и први и мислим да ће онда бити трасиран пут за све наредне књижевне колоније будући да изузев Сићева и Руме не постоје манифестације које се зову књижевне колоније", изјавио је Стојановић.

Програм:

10. септембар - скуп учесника Колоније, трибина у Пећинцима;

11. септембар - панел дискусија на задату тему, трибина у Инђији;

12. септембар - трибина у Старој Пазови;

13. септембар - посета манастирима Гргетег и Велика Ремета, трибина у Шапцу;

14. септембар - пријем код председника у Градској кући, одлазак у седиште архијерејског намесништва румског, увече књижевна трибина у Руми.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001