Помоћ у виду грађевинског материјала за пет породица из Општине Рума

величина слова

10. август 2018.

UgovoriЗаменица председника Општине Рума Марија Стојчевић потписала је данас са пет породица уговоре о додели једнократне бесповратне помоћи у грађевинском материјалу у циљу побољшања услова становања избеглих лица у на територији Општине Рума.

У питању је заједнички пројекат Комесаријата за избеглице и миграције и Општине Рума, а помоћ у грађевинском материјалу укупне вредности 2.626.000 динара добили су: Мирослав Мартиновић и Саша Бојчић (потписао уговор у Повереништву за избеглице) из Руме; Мирослав Бурсаћ из Хртковаца; Марица Крстић из Никинаца и Љуба Дракулић из Кленка.

 Заменица председника Општине Рума Марија Стојчевић подсетила да је румска локална самоуправа у сарадњи са КИРС-ом у протеклом периоду заједнички реализовала бројне пројекте од значаја за грађане са избегличким статусом.

"Куповане су сеоске куће са окућницом, грађевински материјал, монтажне куће, а спроведен је и низ пројеката који су имали за циљ економско оснаживање избеглих и интерно расељених лица. Овог пута помоћ у грађевинском материјалу добило је пет породица, верујемо да ће им помоћ добро доћи да унапреде услове становања и подигну ниво квалитета живота", рекла је Марија Стојчевић и додала да је локална самоуправа за овај пројекат обезбедила 10% средстава.

Marica KrsticКрстићи из Никинаца једна су од пет породица која је добила средства по овом јавном позиву.

"Добила сам помоћ у вредности од близу 550 000 динара. Захвална сам и Комесаријату и Општини Рума, помоћ ми много значи. Имам троје деце, три ђака. Кућа у којој живимо је мало старија, па ћемо грађевински материјал искористити за поправку крова и изолацију куће. Иначе, сам избегла из Босне 91. године, а у Никинце сам дошла 92. године. Ово ми је прва помоћ, никад ништа нисам добила", изјавила је Марица Крстић.

Нови позиви намењени избеглим и интерно расељеним лицима тек предстоје, а јуче је завршен и Јавни позив за откуп сеоских домаћинстава за избегла лица са територије Општине Рума.

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001