Анкета о структури пољопривредних газдинстава

величина слова

8. август 2018.

У складу са стандардима ЕУ, Попис пољопривреде се спроводи сваке 10. године (наредни је планиран 2021.), а између два пописа, спроводи се Анкета о структури пољопривредних газдинстава. Републички завод за статистику це у периоду  од 1.октобра до 30. новембра 2018.године ову анкету спровести на територији целе Републике Србије.

Републички завод за статистику ће у периоду од 1. октобра до 30. новембра 2018. године спровести Анкету о структури пољопривредних газдинстава на територији Републике Србије

Анкета ће обухватити 120.000 пољопривредних газдинстава а за теренски рад у анкети биће ангажовано 536 анкетара. Јавни позив за пријаву кандидата за учествовање у Анкети биће расписан 15. августа 2018. године у средствима јавног информисања и на сајту РЗС-а. Пријављивање заинтересованих кандидата вршиће се искључиво путем веб апликације.

Анкета представља важно структурно истраживање у систему статистике пољопривреде, чијом се реализацијом омогућава наставак праћења структурних промена у пољопривреди и одржавање (ажурирање) пописне базе података. Спровођењем Анкете, Република Србија се придружује осталим земљама ЕУ којима је у обавези реализација овог истраживања према Уредби (ЕЗ) бр. 1166/2008. Прикупљене информације омогућиће, пре свега, израду пресека стања у области пољопривреде на територији Републике Србије, што ће бити од користи креаторима аграрне политике, локалној управи и пољопривредним произвођачима ради бољег планирања пољопривредне производње.

Линк за приступ сајту је: http://popispoljoprivrede.stat.rs/popis/spg/

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001