Радови на адаптацији вртића "Центар"

величина слова

13. јул 2018.

Општина Рума и АП Војводина започели су заједнички пројекат адаптације и санације објекта "Центар" Установе за предшколско васпитање и образовање "Полетарац".

Вредност радова износи близу 9,2 милиона динара, од чега је Покрајина извојила око 5,6 милиона, док је остатак средстава обезбеђен из општинског буџета. Радове на санацији вртића данас су обишли Радослав Машић, в.д. директор УПВО "Полетарац" и Светислав Дамјанчук, шеф Одељења за друштвене делатности.

Радовима на реконструкцији објекта обухваћена је замена канализационе и водоводне мреже, адаптација купатила, комплетна замена плочица и санитарија, као и радови на електроинсталацијама, изјавио је директор Машић.

"Дуго времена у овом вртићу нисмо имали значајнијих радова и зато је од велике важности било кренути у санацију баш објекта "Центар", јер се он увек налази на врху листе жеља када родитељу уписују децу у нашу установу. Довољно је рећи да је капацитет објекта 250 деце, те да се та бројка готово увек премаши, тако да је и сада у овом вртићу смештено око 300 малишана. Радује нас све што ћемо након ових радова добити један осавремљен објекат, међутим, ту није крај напора да модернизујемо објекат "Центар" и у сарадњи са локалном самоуправом настојаћемо да већ наредне године створимо услове за проширење овог објекта", рекао је Машић.

Средства за адаптацију објекта "Центар", у коме су заступљене све групе, од јаслене до предшколске, добијена су од Покрајине прошле године, подсећа Дамјанчук, и додаје да се чекао летњи распуст како би се радови одвијали несметано.

"Општина Рума води рачуна о побољшању квалитета живота свих суграђана, а посебно деце и зато се труди да из године у годину подигне услове боравка у вртићима и школама. Почетак летњег распуста значио је и да су створени сви услови за почетак радова и очекујемо да ће се цео посао завршити до краја августа. Такође, важно је напоменути и да градњу прешколских објеката измештамо и ван града. Радови на изградњи вртића у Путинцима су почели, а у две комбиноване групе биће око 50 малишана, а те радове у потпупности финансира Општина Рума", казао је Дамјанчук.

Вртићи у нашој општини су бесплатни, међутим, улагања у унапређење квалитета боравка деце у нашој предшколској установи нису због тога смањена, напротив.

"За ову годину из буџета је издвојено и 7 милиона динара за набавку намештаја, ситног инвентара и осталих неопходних ствари за нормално функционисање вртића. Око 130 деце се тренутно налази на листи чекања. Покушавамо да пронађемо локације за проширење капацитета наше предшколске установе, не бих износио детаље, али могу рећи да имамо разлога за оптимизам и верујемо да ћемо током августа или најкасније до краја септембра имати адекватне услове за формирање пет нових група", закључио је Дамјанчук.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001