На свечаности у Палати Србија награђен румски ученик Јован Јоцков

величина слова

12. јул 2018.

Jovan Jockov i Dragica NikolicФондација „Драгица Николић“ је и ове године наградила најуспешније ученике завршних разреда основних и средњих школа Србије, њих 177, лаптоп рачунарима и похвалницама. Свечана церемонија је пету годину заредом одржана 10. јула у Палати Србија.

Међу награђеним ђацима нашао се и Румљанин Јован Јоцков, ученик Основне школе "Иво Лола Рибар" и један од најталентованијих српских стонотенисера, вишеструки државни првак.

Председница Управног одбора Фондације, Драгица Николић, је на свечаности рекла да сваке године расте број награђене деце. "Чини ми се, ипак, да би требало о свима вама више да се зна у широј јавности. Једна од намера ове акције на којој истрајавамо није само да вам даровима олакшамо наставак школовања, већ да вас, сабране на једно месту, макар један дан у години, покажемо Србији, да вас види, упамти, да сви грађани Србије буду поносни на вас као што су поносни ваши родитељи, професори, сви ми у Фондацији“, рекла је она.

"Са надом да ћете у будућности испунити све своје жеље, са вером у вас и искреном захвалношћу вашим вредним и посвећеним професорима, менторима и родитељима, честитам вам на резултатима којима сте обрадовали и поносом испунили своју Србију“, закључила је Драгица Николић.

Јован је један од 121 ученика које је Општина Рума наградила ове године за одличан успех и постигнуте резултате на републичким такмичењима, на свечаности у Културном центру "Брана Црнечевић" 28. јуна.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001