Сарадња Румe и Берзенбрика - Договорени завршни кораци у реализацији пројекта постављања соларних панела на школи у Малим Радинцима

величина слова

5. јул 2018.

PrijemДелегација града Берзенбрика борави ове седмице у званичној посети нашој општини, а све у склопу учвршћивања и јачања веза братска два града.

Делегацију чине високи званичници тог немачког града предвођени Андресом Гутлером - начелником за привреду Берзенбрика, који је овог пута у Руму дошао као изасланик градоначелника др Хорст Бајера.

Рума и Берзенбрик ове седмице промовишу Агенду 2030, која подразумева подизање нивоа свести немачких и српских јединица локалне самоуправе и дефинише циљеве одрживог развоја.

Ruma BerzenbrikПредседник Општине Рума Слађан Манчић је данас, са својим сарадницима, у Градској кући организовао пријем за госте из Немачке и том приликом одржан је и заједнички састанак две стране на коме су прецизирани завршни кораци у реализацији пројекта "Партнерство одрживог развоја јединица локалне самоуправе“, тј. постављање соларних панела на школи у Малим Радинцима.

Подсетимо, пројекат финансира Савезно министарство за привредну сарадњу и развој Немачке, а састанку су присуствовали и представници организације "Градимо мостове", задужене за сарадњу Берзенбрика и Руме Хари Киндт и Жељко Драгић, као и Норберт Вагнер задужен за Агенду 2030.

Poklon knjiga"Направили смо коначан договор око реализације пројекта постављања соларних панела у нашој основној школи у Малим Радинцима и на спортском терену у Берзенбрику. Успели смо да превазиђемо одређене бирократске процедуре и мислим да ћемо до краја новембра, када је рок за имплементацију, успешно реализовати пројекат и то ће нам бити предуслов да већ у наредној години опет партнерски аплицирамо за неке друге пројекте", изјавио је председник Манчић.

Челни људи Руме и Берзенбрика су на пријему разменили и и симболичне поклоне, а председник Манчић је Андреасу Гутлеру поклонио немачко издање књиге "Србија под капом небеском", једну од три најбоља издавачка подухвата прошлогодишњег Међународног београдског сајма књига.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001