LVIII седница Општинског већа - Помоћ за шест породица у Краљевцима

величина слова

4. јул 2018.

Sednica VećaКао и у случају олујног ветра који је у септембру 2017. године погодио неколико насељених места Општине Рума или у случају велике штете на пољопривредним усевима из јуна 2016. године, Општина Рума је још једном показала одговоран однос према својим грађанима. На данашњој седници Већа усвојен је захтев за доделу новчане помоћи грађанима ради санирања последица елементарне непогоде(поплава) која је погодила Краљевце 21. маја 2018. године.

Комисија је издвојила шест најугроженијих породица и за њих је издвојено укупно 240.000 динара, казао је председник Општине Рума Слађан Манчић.

"То нису средства која ће решити животне проблеме, али свакако показују одговоран и солидаран однос локалне самоуправе према грађанима. Општина Рума се увек труди у оваквим нежељеним ситуацијама да помогне колико може. То ћемо чинити и даље, међутим, свесни су и људи да не можемо надокнадити штету у износу од 100 одсто, али верујемо да је свака помоћ значајна", рекао је Манчић.

Домаћинство Војислава Честића је за санацију штете добило 60.000 динара. Помоћ од по 45.000 динара су добили Ненад Вилотић и Предраг Вилотић, који су на истој адреси, али је реч о различитим домаћинствима. Гордана Вилотић, Драгомир Лончар и Слободан Миловановић су за санацију дела штете настале у поплави добили по 30.000. динара.

На Већу је усвојен и Предлог Решења о констатовању престанка дужности члана Жалбене комисије Општине Рума, као и Предлог Решења о измени Решења о образовању и именовању Жалбене комисије Општине Рума. Уместо дипломиране правнице Светлане Ивошевић, која је поднела оставку, у Жалбену комисију је именован дипломирани правник Никола Лукић.

Већници су дали и сагласност Општинском правобранилаштву на закључивање вансудских поравнања, а на име одштете због уједа паса луталица биће исплаћено укупно 75.000 динара (Зорка Чокеша из Шапца 25.000 динара, Павао Хосу из Малих Радинаца 20.000 динара и Ђорђе Јацановић из Руме 30.000 динара).

Ловачком друштву "Соко" из Буђановаца одобрена је новчана помоћ у износу од 70.000 динара.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001