Општина Рума суфинансира радове на фасадама зграда колективног становања

величина слова

4. јул 2018.

Sladjan MancicНа данашњој LVIII седници Општинског већа усвојен је Предлог Одлуке о суфинансирању уређења фасада и побољшања енергетске ефикасности објеката колективног становања у Руми.

Овом Одлуком локална самоуправа нуди свим стамбеним заједницама у Руми финансијску помоћ и за сваки динар који скупе станари, Општина Рума ће издвојити два.

Председник Општине Рума Слађан Манчић је изјавио да су Одлуком обухваћене све стамбене зграде у Руми и да у наредних месец дана Скупштине станара могу упутити захтеве Општини Рума.

"Спремни смо да суфинансирамо две трећине укупне вредности радова. Наша жеља је да до краја ове године испратимо радове на уређењу Главне улице, тј. да уредимо фасаде на зградама у центру града. Међутим, немамо ништа против ни да заједнички финансирамо радове на фасади и термоизолацији зграда код Дома здравља, у Тиволу, или било којој другој згради чији су станари спремни да издвоје трећину средстава за радове", поручио је Манчић.

Председници Скупштина станара могу већ од данас захтеве за радове упутити Одељењу за урбанизам и грађење, председнику Општине Рума, Општинском већу и предати их на Писарници Општинске управе, у Орловићевој улици број 5.

Врло брзо Општина Рума ће донети и посебну Одлуку којом ће дефинисати услове и критеријуме за доделу средстава, јер је и сама Општина Рума у неким зградама сувласник. Такође, на седници се могло чути и да средства за спровођење Одлуке нису лимитирана.

"Желимо и да помогнемо људима који живе у колективном становању, али и да са естетског становишта уредимо Руму и створимо једну лепшу слику града. Сачекаћемо месец дана да се заинтересоване стамбене заједнице јаве, па ћемо урадити предрачуне, расписати тендере и учинити све оно неопходно да од краја августа до краја новембра уредимо фасаде", истакао је Манчић.

Овом одлуком нису обухваћени радови на замени столарије или кровне конструкције.

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001