Articles

Одлични репрезентативни наступи румских савате бораца

величина слова

2. јул 2018.

Спортисти Савате савеза Србије освојили 1 златну, 4 сребрне и 2 бронзане медаље на Европском првенству за кадете у асу саватеу и Европском КУП-у за млађе кадете у Ловервалу, Белгија (30.06.2018.).
Румљанин Петар Јованов се, у конкуренцији млађих кадета до 52кг, након три ефектне борбе окитио златном медаљом, док је Никола Ракић (кадет -75кг), такође члан СБК "Рума", освојио сребрну медаљу. Са њима је српски тим представљао и њихов тренер и шеф делегације Миодраг Ракић.
"Ово је још један велики успех наших чланова клуба који су већ у овој години освојили на Светском КУП-у у Будимпешти три златне једну сребрну и једну бронзану медаљу. Петар Јованов је у Будимпешти освојило злато као и Марко Видаковић и Јована Касап, сребрна је била Николина Касап а бронза је припала Крсти Јанковићу. Ако наведемо да су наши спортисти и државни прваци онда им морамо одати признање за изузетан успех и у овој години", изјавио је Ракић.

Покровитељ наступа српске репрезентације је Влада Републике Србије - Министарство омладине и спорта, а румског клуба Општина Рума.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian