Одржана обука ''Могућност финансирања путем ЕУ фондова''

величина слова


14. јун 2018.

Протекле недеље је у средњој стручној школи „Бранко Радичевић“ из Руме одржана тродневна обука наставника на тему ''Могућност финансирања путем ЕУ фондова'', у организацији Фонда „Европски послови“ Аутономне покрајине Војводине.

Обуци су по први пут присуствовали наставници из све три средње стручне школе. Поред наставника школе домаћина , уз подршку директора школе Мирка Зрнића, били су наставници из С.П.П.Ш. ''Стеван Пертовић-Бриле'' и С.Т.Ш. ''Миленко Брзак –Уча'' из Руме. Циљ обуке је био да се учесници оспособе за управљање фондовима Европске уније, науче самостално да формулишу предлоге пројеката и стратешки их позиционирају у оквире дефинисаних приоритета и мера, као и финансијских ограничења. Током обука полазници развијају вештине и ставове који су неопходни за преузимање активне улоге у развоју и имплементацији пројеката на локалном и регионалном нивоу.

Предавачи Фонда ''Европски послови'' су били на висини задатка и приближили практична знања. Полазници обуке су задовољни пренесеним искуствима, добили подстицај да заједно сарађују и да пробају кроз пројекте да унапреде и осавремене рад у школама.

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001