Потписани уговори за куповину 25 кућа за избегла лица

величина слова

12. јун 2018.

У Градској кући су данас потписани уговори за куповину 25 кућа са окућницом, а реч је о средствима која су обезбеђена кроз регионални пројекат Комесаријата за избеглице који финансира Европска унија.

Реч је о куповини кућа са окућницом како у селима румске општине, тако и самом граду. Укупно је обезбеђено 247.000 евра – 9.500 евра за куповину куће и додатних 1.500 евра за адаптацију.

Поред купаца и продаваца, свој потпис на ове уговоре је ставио и Слађан Манчић, председник Општине, који је подсетио да је овај конкурс први пут изашао 2015. године када је додељено 14 кућа, а услове је испуњавало укупно 54 лица која су поднела захтев.

Тада смо ми смо рекли да ће доћи до проширења листе и да ће и остали бити стамбено збринути, мада су људи били скептични. Ето чекали су мало дуже, али није мала ствар решити свој стамбени проблем. Средства за куповину кућа је комплетно обезбедио Комесаријат за избеглице, а румска општина је споводила процедуру везано за конкурс. Овај пројекат је намењен, углавном, за куповину кућа на селу које су нешто јефтиније него у граду тако да су те куће у солидном стању – истакао је председник Општине Слађан Манчић.

 

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001