Филтер
 • Општина Рума донирала аутомобил Полицијској станици Рума

  4. јул 2017.

  Катарина Томашевић, Слађан Манчић, Влатко Тадић испред Полицијске станице РумаКатарина Томашевић, Слађан Манчић, Влатко Тадић испред Полицијске станице РумаПомоћница министра и начелница сектора за људске ресурсе Министарства унутрашњих послова Републике Србије, Катарина Томашевић, боравила је данас у Руми где је присуствовала примопредаји возила које је локална самоуправа донирала румској Полицијској станици.

  У циљу унапређења безбедности у саобраћају на путевима на територији Општине Рума, локална самоуправа је донирала Полицијској станици нови аутомобил Шкода Рапид чија је куповина обезбеђена из средстава прикупљених од новчаних казни, изречених у саобраћају и уплаћених на рачун Општине Рума.

  Помоћница министра је истакла да је ово прави начин на који треба да функционише локална самоуправа и Министарство унутрашњих послова на локалу. „Задовољство ми је што у име Министарства унутрашњих послова и министра др Небојше Стефановића могу да присуствујем овако лепом догађају и не само овој примопредаји већ како сам се уверила једној веома успешној и пријатељској сарадњи. Захваљујем се председнику Манчићу што је препознао наше потребе и што нам излази у сусрет“, рекла је помоћница министра Катарина Томашевић.

  Катарина Томашевић и Слађан МанчићПредседник Општине Рума, Слађан Манчић, сложио се да само заједничким снагама и сарадњом може да се унапреди безбедност града. „Полицијска станица ради један од најодговорнијих послова за нашу општину јер брину о безбедности свих нас и бави се сузбијањем криминала. Локална самоуправа им на овај начин излази у сусрет и то је најмање што можемо да урадимо. Ово је пети аутомобил за протекле три године које Општина Рума донира Полицијској станици. Надам се да ће им олакшати рад“, изјавио је председник Слађан Манчић.

 • Тројка из блока - Прикупљена помоћ преко пола милиона динара

  3. јул 2017.

  Тројка из блока Рума 2017Други по реду у Руми, хуминатарно-спортски турнир „Тројка из блока“ одржан је у суботу на кошаркашком терену код Дома здравља. Основни мотив за одржавање турнира у Руми је био прикупљање помоћи за вишечлану породицу Ђикић из Путинаца.

  Прикупљено је преко пола милиона динара. На турниру је учествовало 302 такмичара.

  Урош Марковић из хуманитарне организације "Срби за Србе", која је организатор хуманитарно - спортских турнира "Тројка из блока", истакао је да је пре почетка турнира сакупљено преко 400.000 динара.

  „У Руми је прошле године био најуспешнији турнир и по броју такмичара и по броју спонзора. Мислили смо да ове године нећемо моћи да пребацимо тај рекорд, међутим имамо 58 спонзора и донатора, што је заиста најинпресивнија цифра за шест година постојања ове акције. Рума је дефинитивно град „Тројке из блока“ где постоји изузетна енергија и разумевање за ову хуману идеју“, рекао је Урош Марковић.

 • Представа "Женски разговори"

  3. јул 2017.

  PlakatСреда, 5. јул у 21.00 час
  Велика дворана КЦ-а

  Душко Радовић
  Женски разговори
  - комични игроказ -

  Играју: Весна Чипчић, Милан Цаци Михаиловић и Светлана Цеца Бојковић

  У представи, која никога не оставља равнодушним и која ће вас насмејати до суза, улоге су поделили наши познати српски глумци: Весна Чипчић, Милан Цаци Михаиловић и Светлана Цеца Бојковић.

  У питању је урнебесна комедија која редовно пуни дворане и успешно забавља публику. Уз антологијске реченице Душка Радовића, мушке разговоре, женске разговоре, шармантан и, на да све, забаван игроказ троје наших врхунских глумаца доводе до тога да публика увек насмејана напусти салу...

  Улаз слободан

 • Beldocs 2017 - Међунаронди фестивал документарног филма

  3. јул 2017.

  plakatМала дворана Културног центра, од 6. до 12. јула
  Улаз слободан

  Овогодишње издање Beldocs међународног фестивала документарног филма има 89 филмова из 40 земаља света од којих су четири филма међународне премијере. Румска публика ће имати прилику да у оквиру Културног лета погледа 7 филмова са овог фестивала.

  6. јул ЖЕНА И ГЛЕЧЕР, у 22.00 часа
  7. јул АТОС: УКУС НЕБА, у 22.00 часа
  8. јул ЋИЋОЛИНА: КУМА ОД СКАНДАЛА, у 22.00 часа
  9. јул Мр. ГАГА, у 22.00 часа
  10. јул МАРТА И НИКИ, у 22.00 часа
  11. јул ДОБРИ ПОШТАР, у 22.00 часа
  12. јул ИНГРИД БЕРГМАН-ЊЕНИМ РЕЧИМА, у 22.00 часа

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001