Филтер
 • Рума домаћин 18. Републичког такмичења из области ветеринарске медицине

  7. април 2017.

  TakmicenjeСредња пољопривредно -прехрамбена школа "Стеван Петровић Бриле" домаћин је овогодишњег 18. Републичког такмичења из области ветеринарске медицине.

  За тродневно такмичење у Руми се пријавило 25 школа из Србије, а свечаном отварању јуче, у свечаној сали Пољопривредне школе, присуствовали су бројни републички и покрајински званичници.

  Такмичење је свечано отворио помоћник министра пољопривреде и бивши ученик румске Пољопривредне школе Ненад Катанић, који је напоменуо да је Пољопривредна школа у Руми у самом врху образовних установа у Србији.

 • Одржана XXV седница Општинског већа

  28. април 2017.

  RebalansЗбог преноса средстава са виших нивоа власти и уговора румске локалне самоуправе и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања по коме се Општини Рума преносе наменска средства на годишњем нивоу у износи од 10.214.072,61 динара, на данашњој седници Општинско већа усвојен је први ребаланс општинског буџета.

  Поред добијених средстава за социјалну заштиту румска локална самоуправа је искористила да у ребаланс, сходно потребама, смањи односно повећа поједине позиције у буџету рекао је председник Општине Рума Слађан Манчић.

  "Искористили смо прилику да повећамо средства по појединим позицијама у буџету, попут позиције за анализу пољопривредног земљишта, где је сада обезбеђено четири или четири и по милиона динара. Такође, издвојили смо додатних 750.000 динара за финансирање вантелесне оплодње, јер има пријављених парова који испуњавају критеријуме које је прописала Комисија за вантелесну оплодњу и треба људима при