Articles

Усвојен нови План генералне регулације Буђановаца

величина слова

14. јун 2018.

BudjanovciПознато је да су недавно завршени велики саобраћајни инфраструктурни радови у румском селу Буђановци, што овом насељу даје модернији изглед и већу функционалност. Некада забачено село данас се налази на раскрсници путева, посебно од како кроз Буђановце пролази саобраћајница која скраћује пут за Београд, не само за села румске општине, него и за читаву Мачву. Таква позиција и нови путеви условљавају развој села. А развој села захтева и нову планску документацију која ће омогућити планирану изградњу у складу са прописима.

Скупштина Општина Рума је на последњем заседању донела предлог новог Плана генералне регулације насељеног места Буђановци, који ће заменити постојећи и превазиђени план из 1989.

Директорка ЈУП „План“ Рума, Милка Павловић, каже да је овај документ урађен је у складу са Законом о планирању и изградњи, у складу са потребама Месне заједнице и са сагласностима надлежних органа и организација, међу којима су најбитније „Железнице Србије“ и „Воде Војводине“.

"Претходни план постао је непримењив што се тиче услова за изградњу стамбених објеката и објеката јавне намене. Новим планом је дефинисана изградња пијаце, смањен је заштитни појас и појас намењен за железницу у корист становања. Формирана је радна зона према Пећинцима и измештен је саобраћај локалног пута од Никинаца према Пећинцима изван насеља и формиран је кокоридор за будућу изградњу", казала је директорка Милка Павловић.

PDRПлан је био изложен на јавном увиду од 3.априла до 3.маја, пристигле су три примедбе, две од Месне заједнице Буђановци и једна од ЈП „Воде Војводине“ које су уграђене у овај документ, након чега је усвојен од стране Општинског већа , а затим и Скупштине Општине Рума.

Планом је обухваћено грађевинско земљиште на подручју катастарске општине Буђановци на 250,44 хектара површине и даје могућност да се у будућности квалитет живота у селу унапреди изградњом радне зоне, побољшаним условима за становање, опремањем пијаце, али и новим саобраћајним коридором.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian