Facebook профил

Банер

Изабери језик

Спорт Култура Удружења

Банер

Пречице

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Запошљавање

Банер

Поднесите захтев

Банер

Трајнo решење за избеглице

Банер

Информатор

Банер

Из матичарског звања

Банер

Туристичка организација Руме

Банер
Банер
Банер

Посетите сајт

Банер
Банер
Банер
Банер

Школе

Банер
Банер
Банер
Банер

Посетите сајт Храма

Банер


Нова година у нашем граду ПДФ Штампа Ел. пошта

 

 

 

 

Почетак новогодишњег програма заказан је за 21 час где ће после пола сата, тачније у 21:30 наступити предгрупа ''Жаре и коприве'' из Сремске Митровице. Ова четворочлана група обећава прави спектакл на бини и уживање уз звуке добре старе рокенрол музике 80- их.

У 23 часа на сцену ступа етно група ''Врело'' , за све оне који нису а и који су уживали у њиховом концерту пре два месеца у Културном центру у Руми. Овога пута, група обећава још бољу атмосферу коју ће им омогућити и сам концерт на отвореном. Како су у току припреме на новом албуму групе, Румљани ће и ексклузивно моћи да уживају у новим песмама.

Уз све то, компанија Chameleon за овај дочек обећава разглас и озвучење достојно светских престижних извођача.

Већ традиционално, тачно у поноћ, биће приређен ватромет после чега ће и председник општине Рума, Горан Вуковић, пожелети срећну Нову годину својим суграђанима.

 

Туристичка организација општине Рума по други пут организује „Божићну улицу“, манифестацију која ће својим трајањем повезати католички и православни Божић. У периоду од 24. децембра 2012. до 6. јануара наредне године на Градском тргу у, за ту прилику формираној, улици од кућица са тридесетак штандова, бројни излагачи ће се представити са разноврсном понудом. Почев од кулинарских специјалитета карактеристичних за ово поднебље, преко, вина, ракије, меда, колача и зимнице, на продају ће бити изложени и уметнички и предмети домаће радиности, новогодишњи украси, књиге и све друго што доприноси атмосфери божићних и новогодишњих празника.


28. децембра у 17 часова у Великој дворани Културног центра, у поводу божићних празника и испраћаја старе и дочека Нове године, биће организован програм под називом “Новогодишње радости“. Биће то колаж програм састављен од различитих тачака којима ће се представитии градске и сеоске школе из румске општине, "Полетарац" и Геронтолошки центар "Срем".4. јануара наредне године у 10 часова и 30 минута у „Божићној улици“ биће приређена новогодишња аниматорска карневалска поворка са штулашима, жонглерима и кловновима уз ватромет, док је за 12 часова заказано проглашење најлепшег румског излога, балкона и дворишта у новогодишњем руху и додела награда (овде можете видети плакат). Поред овог конкурса у оквиру „Божићне улице“ предвиђен је и избор најлепше фотографије са мотивима Руме, која ће касније бити штампана као разгледница, а наћи ће се у већем формату и на паноу са панорамом Руме код Великог парка (овде можете видети плакат). Изложба свих фотографија које се појаве на овом конкурсу биће одржана у Великом холу Културног центра од 3. до 5. јануара 2013, док је проглашење победничке фотографије предвиђено за 4. јануар у 17 часова.

Посебан део у програму „Божићне улице“ биће верски садржаји у организацији православне и католичке цркве, који ће се одвијати дан уочи Божича по Грегоријанском календару и за Бадњи дан и вече уочи овог великог црквеног празника по Јулијанском календару. Том приликом ће на Градском тргу уз пригодан програм бити организовано паљење Бадњака.

Пријављивање за наградне конкурсе за најлепшу фотографију Руме и за најлепши излог, балкон и двориште траје од 1. до 24. децембра 2012. године у Туристичкој организацији општине Рума, Главна 172, телефон 022 470 655, e-mail: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .

 

 

Пријавите проблем

Банер

Ekonomski razvoj

Банер

MSP IPA 2007

Банер

Exchange 3

Банер

Грејна сезона

Банер

Бесплатно

Банер

Пословни простор

Банер

Актуелни конкурси

Банер

Буџет

Банер

Проверите стање рачуна

Банер
Банер
Банер
Банер

Наручите изводе

Банер